05 de desembre 2009

Les universitats

Un exercici interessant consisteix a comparar els departaments de les universitats espanyoles i catalanes. Tot i que la UAB i la UB són les úniques que surten en els rànquings internacionals, els departaments de les universitats espanyoles estan infinitament més inflats de personal que els nostres.

Mireu, per exemple, els departaments de Dret Administratiu de la Universidad Complutense i de la Universitat de Barcelona i compareu els membres de cadascuna (observeu que, a més, a la UB corresponen a dos departaments, Administratiu i Processal):

http://www.ucm.es/info/deradmin/miembros.htm

http://www.ub.edu/dadmin/menu.htm

(Nota: tingueu en compte, a més, que a Madrid hi ha moltes més universitats que a Barcelona, cadascuna d'elles amb els seus departaments corresponents. A Madrid, a més, també tenen la UNED i el CSIC, que aquí estan totalment desmantellats).

Aquesta qüestió no és una bestiesa. Representa que els talents de casa nostra no tenen oportunitats de treballar a la universitat, mentre que a Espanya disposen de molts departaments, amb molta gent, i instituts de recerca mantinguts moltes vegades artificialment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada