14 de gener 2010

Vic i els immigrants

Sorprèn l'agressivitat amb què els espanyols combaten les mesures de l'Ajuntament de Vic sobre l'empadronament d'immigrants.

Avui, han enviat la Fernández de la Vega a Barcelona, que ens ha renyat en català (la primera i última vegada que fa servir aquest idioma). Ara mateix l'alcalde de Madrid també arremet de valent contra la proposta d'un poblet que cabria en un carrer de Madrid.

Aquesta contundència i desproporció fa pensar el següent: és cert, com diuen les males llengües, que els espanyols envien centenars d'immigrants a Catalunya per diluir la seva identitat? És per això que tenen por que se'ls desmunti l'operació?

Si és així, no cal que passin pena: per sort, cada immigrant que arriba és un nou català, no un nou espanyol. Enviant-nos gent d'arreu del món i prohibint que la Generalitat pugui per polítiques de control de la població, en realitat ens enforteixen i ens enriqueixen. Perquè la justícia, l'entén tothom, sigui de Lleida o del Marroc.

martí

2 comentaris:

  1. Acabo de llegar de la presentación a los medios informativos en el Colegio de Periodistas, del nuevo reagrupado Carlos Mora.
    En el acto estaban Joan Carretero y Rut Carandell.
    La presentación ha sido sobria, concisa y como siempre clarificadora.
    Se han repetido las preguntas de siempre. Hay una fijación en algunas: ¿Se presentará Ud. Sr. Carrretero a la Presidencia de la Generalitat?. Respuesta obvia: "Son los reagrupados quién tienen que decidirlo". Esta pregunta se la he oido decir a bastantes, en otras presentaciones. Y es que el franquismo sociológico pervive aún en algunos ciudadanos. Y son muchos los que no conocen otra ética que la de los actuales políticos, y se asombran, -por desconocimiento-, de la coherencia y dignidad en REAGRUPAMENT.
    Con el personaje de Joan Laporta ocurre algo parecido.
    Desde su salida allá en el Auditorio, el Dr. Carretero siempre ha dicho lo mismo: La INDEPENDENCIA es la prioridad en REAGRUPAMENT y las personas han de estar al servicio de esa idea. Luego viene la REGENERACIÓN de la política catalana.
    Como el Sr. Laporta es uno de los ciudadanos con más imagen pública,-además de un independentista conocido- es lógico que sume voluntades al proyecto. Sobre su aporte y destino, son los CIUDADANOS los que tienen que decidirlo.
    El "Gran Crucero" de Reagrupament necesita tripulantes de todo tipo, además de viajeros.

    ResponElimina
  2. I vostè sempre amb aquest anàlisis tan acurats. Un plaer llegir-lo. Enllaço el seu blog per què altres gaudeixin com jo. http://abatemarchena.blogspot.com/
    Una salutació.

    Miquel Bayod

    ResponElimina